Pedagógusnapi díjátadó

Pedagógusnapi díjátadó

 2019. július 7.  Hírek

Hírt adtunk már arról, hogy megalakult iskolánk kamarakórusa. Ismét tanúi lehettünk a kórus szép hangzásának a Munkácsy Mihály Művelődési Házban megrendezett pedagógusnapi köszöntésen és Volf György díj átadó ünnepségen.

Felvételi a Szőnyi Erzsébet Alapfokú Művészeti Iskolába

Felvételi a Szőnyi Erzsébet Alapfokú Művészeti Iskolába

 2019. május 29.  Hírek

A tanév vége felé közeledve tájékoztatjuk Önöket a továbbtanulási lehetőségekről a törökbálinti Szőnyi Erzsébet Alapfokú Művészeti Iskolában.

A felvételi időpontja minden tanszakra: 2019. június 4. kedd, 16.00-19.00

Helye: Zimándy Ignác Általános Iskola első emeleti termei

Arany minősítést kapott a Szőnyi Erzsébet AMI Kamarakórus!

Arany minősítést kapott a Szőnyi Erzsébet AMI Kamarakórus!

 2019. május 28.  Hírek

Iskolánk 2019. januárjában alakult Kamarakórusa kiválóan szerepelt a 2019-es Éneklő Ifjúság Kórusversenyen Veresegyházán.

A versenyen Rimóczi népdalcsokor, Bartók Béla: Ne menj el és Mendelssohn: Őszi dal kórusművek hangzottak el. A kórust Flór Noémi és Tóthné Pfeffer Lilla vezényelte, a felkészítésben Károly Ágnes is közreműködött. Zongorán kísért Feleki László.

Interaktív filmvetítés Bartók Béláról

 2019. április 4.  Történetek

Nagyobb növendékeinkkel látogattunk el 2019. március 25-én az Art+Cinema Moziba, hogy részt vegyünk egy Bartók Béláról szóló interaktív filmvetítésen.

Sipos József 65 perces BARTÓK filmjének megtekintése után interaktív zenés előadásra került sor. Megszólaltak Bartók Béla művei zongorán, gitáron, hegedűn és hárfán valamint közös zenélésben, éneklésben is része volt a vendég iskolák diákjainak, hiszen „az emberi természetben lakozik, hogy szereti a dalt.” (Bartók)