Szőnyi Erzsébet Alapfokú Művészeti Iskola
Koncert az Olajág Idősek Otthonában

Koncert az Olajág Idősek Otthonában

 2020. január 12.

Zeneiskolás gyermekeink zenei produkciókkal ajándékozták meg az időseket az Olajág Idősek otthonában. A legkisebbektől a legnagyobbakig énekeltek, klarinétoztak, zongoráztak, hegedültek, csengettyűztek a diákjaink.

Nagyon kedves fogadtatásban volt részünk az idős emberek és az otthon vezetői részéről is.

Kicsinyek koncertje

Kicsinyek koncertje

 2019. december 11.

A december első napjai nem csak a havat hozták meg a gyerekek nagy örömére, hanem a zenélési kedvet is. Zeneiskolánk keddi növendék-hangversenyén a legkisebbek mutatkoztak be.

Van, aki ősszel kezdte a hangszer tanulást és ez volt az első szereplése, de voltak olyan kis diákok is, akik már második éve tanulnak hangszeren játszani.

Mikulás Növendékhangverseny

Mikulás Növendékhangverseny

 2019. december 10.

Nagy dolog, hogy a fiatalok a sűrű iskolai élet, elfoglaltságok mellett időt szánnak a klasszikus zene megismerésére, szorgalmasan gyakorolnak és memorizálják a zeneműveket.

A koncerten az ügyes növendékek mostanra elkészült, begyakorolt darabjait hallhattuk. Változatos volt a műsor. Hallhattunk zongora műveket, fuvola duót, furulya-fuvola duót, ének duettet, de szép dallamok szólaltak meg klarinéton és a gitáron is.

Add tovább...

Add tovább...

 2019. november 7.

Halk morajjal, majd a zene hangjaival telt meg a Zimándy iskola dÍszterme október 8-án. Zeneiskolánk növendékei adtak két koncertet a Zimándy Iskola diákjainak.

A nyári zenei tábor alatt tanult kamara műveket érdeklődve hallgatták a 6-os, 7-es diákok, akik úgy tűnt - történet meséléseink közepette - szívesen pillantottak bele a zenei tábor hétköznapi életébe is. Ismét szó esett Yehudy Menuhin hegedűművészről: az ünnep kitalálójáról, a zene világnapjának megszületéséről (október 1.).

Szolfézsverseny fényképalbum

Szolfézsverseny fényképalbum

 2019. május 24.

Filkey Péter igazgató úr nagy örömmel köszöntötte 2019.05.11-én szombaton megrendezett XVIII. Szőnyi Erzsébet Regionális Szolfézs Verseny résztvevőit, melyet iskolánk szervezett. Számos környékbeli iskolából indultak diákok, úgy mint Szentendre, Martonvásár, Budakeszi, Százhalombatta, Sóskút, Törökbálint, de a neves Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola diákjai is megmérettették magukat. A felkészítő tanárok között köszönthettük Sapszon Ferencet is, a budapesti Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola művészeti vezetőjét.

VI. Művészeti Iskolák Találkozója

VI. Művészeti Iskolák Találkozója

 2019. május 24.

Április 26-án hatodik alkalommal rendezték meg Pilisvörösváron a Művészeti Iskolák Találkozóját.

Törökbálintról Filkey Péter igazgató úr javaslatára Zeneiskolánk idén alakult Kamarakórusa képviseltette magát a rangos rendezvényen, ahol Rimóczi népdalcsokrot, Bartók: Ne menj el és Mendelssohn: Őszi Dal kórus műveit adták elő a fiatalok Flór Noémi és Tóthné Pfeffer Lilla vezényletével. Zongora kíséretet Feleki László tanár úrnak köszönhetjük!

TÖRÖKBÁLINTI HÍREK