Szőnyi Erzsébet Alapfokú Művészeti Iskola
Add tovább...

Add tovább...

 2019. november 7.

Halk morajjal, majd a zene hangjaival telt meg a Zimándy iskola dÍszterme október 8-án. Zeneiskolánk növendékei adtak két koncertet a Zimándy Iskola diákjainak.

A nyári zenei tábor alatt tanult kamara műveket érdeklődve hallgatták a 6-os, 7-es diákok, akik úgy tűnt - történet meséléseink közepette - szívesen pillantottak bele a zenei tábor hétköznapi életébe is. Ismét szó esett Yehudy Menuhin hegedűművészről: az ünnep kitalálójáról, a zene világnapjának megszületéséről (október 1.).

Szolfézsverseny fényképalbum

Szolfézsverseny fényképalbum

 2019. május 24.

Filkey Péter igazgató úr nagy örömmel köszöntötte 2019.05.11-én szombaton megrendezett XVIII. Szőnyi Erzsébet Regionális Szolfézs Verseny résztvevőit, melyet iskolánk szervezett. Számos környékbeli iskolából indultak diákok, úgy mint Szentendre, Martonvásár, Budakeszi, Százhalombatta, Sóskút, Törökbálint, de a neves Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola diákjai is megmérettették magukat. A felkészítő tanárok között köszönthettük Sapszon Ferencet is, a budapesti Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola művészeti vezetőjét.

VI. Művészeti Iskolák Találkozója

VI. Művészeti Iskolák Találkozója

 2019. május 24.

Április 26-án hatodik alkalommal rendezték meg Pilisvörösváron a Művészeti Iskolák Találkozóját.

Törökbálintról Filkey Péter igazgató úr javaslatára Zeneiskolánk idén alakult Kamarakórusa képviseltette magát a rangos rendezvényen, ahol Rimóczi népdalcsokrot, Bartók: Ne menj el és Mendelssohn: Őszi Dal kórus műveit adták elő a fiatalok Flór Noémi és Tóthné Pfeffer Lilla vezényletével. Zongora kíséretet Feleki László tanár úrnak köszönhetjük!

Zeneiskolai Házi Gitárverseny

Zeneiskolai Házi Gitárverseny

 2019. május 23.  gitar

2019. március 7-én került sor iskolánkban a házi gitár versenyre.

15-16 vállalkozó szellemű gyermek játszotta el anyagát társai és Ursu Gábor, Szobonya Levente gitártanárok örömére a családias hangulatú versenyen. Minden évfolyamból mindkét tanár úrtól indultak gyerekek, van, aki bátortalanabb volt, van, aki rutinosabb előadó. A tanár urak közös megegyezés révén nem adtak ki csak arany minősítést, de szakmai véleményüket elmondták minden tanulónak a darabokról külön-külön.

Zeneiskolai Házi Énekverseny

Zeneiskolai Házi Énekverseny

 2019. május 22.  enek

Nagy izgalommal, napok óta tartó zongorás próbákkal készültek Gyótárné Pölcz Zsuzsanna és Szilfai Márta énekes növendékei, iskolás és felnőtt diákjai a 2019. március 21-én megrendezett iskolai magánének versenyre.

A jó hangulatú verseny végén a diákok egymás szórakoztatására öröméneklést tartottak a klasszikus stílustól kezdve a jazz-en át a musical dalokig.

Gitár Tanszaki Koncert

Gitár Tanszaki Koncert

 2019. május 21.  gitar

2019. április 17-én 17.00 órától a Bálint Márton Általános Iskola és Középiskola 27-es termében hallgathattuk meg Szobonya Levente gitár tanár úr növendékeinek koncertjét.

A tavaszi szünet előtti utolsó napon felszabadultan játszottak a gyerekek szüleik és egymás örömére. Szobonya Levente tanár úr kétéves munkaköre lejárt, régi kollégánk Pereginé Kovács Zsuzsanna jön vissza hozzánk tanítani, így Levente bácsival ez volt az utolsó koncertünk.