Szőnyi Erzsébet Alapfokú Művészeti Iskola
Szolfézsverseny fényképalbum

Szolfézsverseny fényképalbum

 2019. május 24.

Filkey Péter igazgató úr nagy örömmel köszöntötte 2019.05.11-én szombaton megrendezett XVIII. Szőnyi Erzsébet Regionális Szolfézs Verseny résztvevőit, melyet iskolánk szervezett. Számos környékbeli iskolából indultak diákok, úgy mint Szentendre, Martonvásár, Budakeszi, Százhalombatta, Sóskút, Törökbálint, de a neves Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola diákjai is megmérettették magukat. A felkészítő tanárok között köszönthettük Sapszon Ferencet is, a budapesti Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola művészeti vezetőjét.

VI. Művészeti Iskolák Találkozója

VI. Művészeti Iskolák Találkozója

 2019. május 24.

Április 26-án hatodik alkalommal rendezték meg Pilisvörösváron a Művészeti Iskolák Találkozóját.

Törökbálintról Filkey Péter igazgató úr javaslatára Zeneiskolánk idén alakult Kamarakórusa képviseltette magát a rangos rendezvényen, ahol Rimóczi népdalcsokrot, Bartók: Ne menj el és Mendelssohn: Őszi Dal kórus műveit adták elő a fiatalok Flór Noémi és Tóthné Pfeffer Lilla vezényletével. Zongora kíséretet Feleki László tanár úrnak köszönhetjük!

Zeneiskolai Házi Gitárverseny

Zeneiskolai Házi Gitárverseny

 2019. május 23.  gitar

2019. március 7-én került sor iskolánkban a házi gitár versenyre.

15-16 vállalkozó szellemű gyermek játszotta el anyagát társai és Ursu Gábor, Szobonya Levente gitártanárok örömére a családias hangulatú versenyen. Minden évfolyamból mindkét tanár úrtól indultak gyerekek, van, aki bátortalanabb volt, van, aki rutinosabb előadó. A tanár urak közös megegyezés révén nem adtak ki csak arany minősítést, de szakmai véleményüket elmondták minden tanulónak a darabokról külön-külön.

Zeneiskolai Házi Énekverseny

Zeneiskolai Házi Énekverseny

 2019. május 22.  enek

Nagy izgalommal, napok óta tartó zongorás próbákkal készültek Gyótárné Pölcz Zsuzsanna és Szilfai Márta énekes növendékei, iskolás és felnőtt diákjai a 2019. március 21-én megrendezett iskolai magánének versenyre.

A jó hangulatú verseny végén a diákok egymás szórakoztatására öröméneklést tartottak a klasszikus stílustól kezdve a jazz-en át a musical dalokig.

Gitár Tanszaki Koncert

Gitár Tanszaki Koncert

 2019. május 21.  gitar

2019. április 17-én 17.00 órától a Bálint Márton Általános Iskola és Középiskola 27-es termében hallgathattuk meg Szobonya Levente gitár tanár úr növendékeinek koncertjét.

A tavaszi szünet előtti utolsó napon felszabadultan játszottak a gyerekek szüleik és egymás örömére. Szobonya Levente tanár úr kétéves munkaköre lejárt, régi kollégánk Pereginé Kovács Zsuzsanna jön vissza hozzánk tanítani, így Levente bácsival ez volt az utolsó koncertünk.

Zeneiskolai alapítványi bál

Zeneiskolai alapítványi bál

 2019. április 4.

Kedves dolog visszaemlékezni Iskolánk alapítványi báljára, melyet 2019. február 16-án tartottunk a Munkácsy Mihály Művelődési Házban. A diákok és tanárok előadásában komolyabb és viccesebb produkciókat is hallhattunk, láthattunk a színpadon. Volt briliáns fuvola játék, hangszeres klasszikus és énekes musical darab, taps produkció, utcazenész szám és 80 gyerek közös éneklése, eső zenéje, tombola is.