Szőnyi Erzsébet Alapfokú Művészeti Iskola
A Cantabile kórus és a Szőnyi AMI Kamarakórus olaszországi turnéja

A Cantabile kórus és a Szőnyi AMI Kamarakórus olaszországi turnéja

 2019. november 7.

Zeneiskolánk kamarakórusa az olaszországi Garda tónál turnézott a Törökbálinti Cantabile kórussal együtt. Templomi koncerten, esti barátság koncerten és egy fesztivál zsűri előtti koncerten léptünk fel.

A korán kelést, beénekléseket, próbákat esti koncertek utáni késői lefekvést, hosszú utazást, feledtették a nagy élménnyel teli koncertek.

Interaktív filmvetítés Bartók Béláról

Interaktív filmvetítés Bartók Béláról

 2019. április 4.

Nagyobb növendékeinkkel látogattunk el 2019. március 25-én az Art+Cinema Moziba, hogy részt vegyünk egy Bartók Béláról szóló interaktív filmvetítésen.

Sipos József 65 perces BARTÓK filmjének megtekintése után interaktív zenés előadásra került sor. Megszólaltak Bartók Béla művei zongorán, gitáron, hegedűn és hárfán valamint közös zenélésben, éneklésben is része volt a vendég iskolák diákjainak, hiszen „az emberi természetben lakozik, hogy szereti a dalt.” (Bartók)

Karácsonyi dallamok, karácsonyi koncert

Karácsonyi dallamok, karácsonyi koncert

 2019. január 2.

Egész délután hangszeres és ének gyakorlás hangjai szűrődtek ki a Zimándy Általános Iskola Díszterméből, ugyanis Zeneiskolánk Karácsonyi Koncertjét megelőző lázas készülődés és gyakorlás folyt odabent. Tanárok és diákok együtt készültek a 2018-as év utolsó koncertjére. Volt, aki első fellépésére készült és volt, aki már rutinos előadónak számított, mégis meglepetéssel készült.

Mikulás növendékkoncert

Mikulás növendékkoncert

 2018. december 11.

Zeneiskolánk Mikulás növendék-koncertjének lehettünk részesei 2018. december 5-én a Zimándy Iskola Dísztermében.

Az est házigazdája Fülep Márk (fuvola) és Szobonya Levente (gitár) kollégák voltak. Elmondták, hogy a koncerten a legfiatalabb növendékek is megmutatták, hogy mit tanultak – sőt, sokuknak ez volt az első zenélése közönség előtt.

XVII. Szőnyi Erzsébet Regionális Szolfézsverseny

XVII. Szőnyi Erzsébet Regionális Szolfézsverseny

 2018. május 16.

2018. április 21-én, immár tizenhetedik alkalommal hívtuk versenyezni, játszani a környékbeli települések gyermekeit zeneiskolánkba, a Törökbálinti Szőnyi Erzsébet Alapfokú Művészeti Iskolába, a Szőnyi Erzsébet Regionális Szolfézsverseny keretein belül.

Miért hasznos a zenetanulás?<br>A zenetanulás előnyei.

Miért hasznos a zenetanulás?
A zenetanulás előnyei.

 2018. április 12.

A legújabb kutatások szerint a zeneoktatás elősegíti a bal agyfélteke fejlődését (ez felelős a nyelvi készségekért is), illetve hogy a rendszeres muzsikálás elősegíti más tantárgyak tanulásának sikerességét is. A zene állítólag képes arra, hogy sajátos módon rendezze az idegpályákat. Ha a gyerek az ismert dalokat új információkkal társítja, akkor az új adatok sokkal könnyebben rögzülnek a memóriájában.