Szőnyi Erzsébet Alapfokú Művészeti Iskola
Karácsonyi dallamok, karácsonyi koncert

Karácsonyi dallamok, karácsonyi koncert

 2019. január 2.

Egész délután hangszeres és ének gyakorlás hangjai szűrődtek ki a Zimándy Általános Iskola Díszterméből, ugyanis Zeneiskolánk Karácsonyi Koncertjét megelőző lázas készülődés és gyakorlás folyt odabent. Tanárok és diákok együtt készültek a 2018-as év utolsó koncertjére. Volt, aki első fellépésére készült és volt, aki már rutinos előadónak számított, mégis meglepetéssel készült.

Mikulás növendékkoncert

Mikulás növendékkoncert

 2018. december 11.

Zeneiskolánk Mikulás növendék-koncertjének lehettünk részesei 2018. december 5-én a Zimándy Iskola Dísztermében.

Az est házigazdája Fülep Márk (fuvola) és Szobonya Levente (gitár) kollégák voltak. Elmondták, hogy a koncerten a legfiatalabb növendékek is megmutatták, hogy mit tanultak – sőt, sokuknak ez volt az első zenélése közönség előtt.

XVII. Szőnyi Erzsébet Regionális Szolfézsverseny

XVII. Szőnyi Erzsébet Regionális Szolfézsverseny

 2018. május 16.

2018. április 21-én, immár tizenhetedik alkalommal hívtuk versenyezni, játszani a környékbeli települések gyermekeit zeneiskolánkba, a Törökbálinti Szőnyi Erzsébet Alapfokú Művészeti Iskolába, a Szőnyi Erzsébet Regionális Szolfézsverseny keretein belül.

Miért hasznos a zenetanulás?<br>A zenetanulás előnyei.

Miért hasznos a zenetanulás?
A zenetanulás előnyei.

 2018. április 12.

A legújabb kutatások szerint a zeneoktatás elősegíti a bal agyfélteke fejlődését (ez felelős a nyelvi készségekért is), illetve hogy a rendszeres muzsikálás elősegíti más tantárgyak tanulásának sikerességét is. A zene állítólag képes arra, hogy sajátos módon rendezze az idegpályákat. Ha a gyerek az ismert dalokat új információkkal társítja, akkor az új adatok sokkal könnyebben rögzülnek a memóriájában.